Peste si legume preparate la abur
PrinteazaPeste si legume preparate la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper.
Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman.
Acești acizi grași sunt considerați benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, inclusiv EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea funcției cognitive și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- 4 fileuri de somon
- 4 fileuri de morun
- 4 fileuri de rândunică de mare
- 6 morcovi
- 2 pere
- 4 cepe mijlocii
- 500 g brocoli
- 4 crenguţe de pătrunjel
- 4 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Răzuiţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i bucăţi; curăţaţi cepele, spălaţi-le; desfaceţi brocoli în buchete, spălaţi cu apă multă, curăţaţi perele, scoateţi sâmburii, tăiaţi în peştişori.
Aşezaţi-le în sita din inox şi puneţi sita pe gura unei oale cu apă clocotindă.
Săraţi uşor şi lăsaţi să se înmoaie legumele în abur cel puţin 15-20 minute.
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi aşezaţi-l peste legume. întreţineţi focul pentru ca apa să fiarbă în clocot.
După 1/4 oră aşezaţi peştele în farfurii, înconjuraţi cu legume.
Presăraţi pătrunjel tocat şi piper măcinat. Stropiţi cu ulei de măsline şi serviţi imediat cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!