Peste cu legume si smantana

Printeaza

Peste cu legume si smantana din: peste, morcovi, telina, praz, andive, bere blonda, ceapa, galbenusuri, unt, smantana, marar, sare, piper.

 

Ingrediente:Peste_cu_legume_si_smantana

  • 600 g peste alb
  • 300 g morcovi
  • 300 g tije de telina
  • 300 g praz
  • 300 g andive
  • 0,5 litri bere blonda
  • 2 cepe
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 50 ml smântâna
  •  câteva fire marar
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Se curaţa si se taie marunt toate legumele si apoi se pun la calit în jumatate din cantitatea de unt. Se lasa 2 minute.

Pestele se asaza peste legume, se toarna berea si 500 ml apa ţi se adauga restul untului taiat cubuleţe.

Se acopera si se lasa 15 minute la fiert, la foc mic.

Apoi, pestele se scoate, iar legumele se strecoara. Smântâna se pune într-o craticioara, se adauga galbenusurile, se bat bine cu telul si se lasa 2 minute pe foc amestecând continuu.

Se toarna apoi zeama în care au fiert pestele si legumele ţi se potriveţte de sare ţi piper.

Se lasa 5 minute la foc, apoi se pun legumele.

În fiecare farfurie se pun legume cu sos, se asaza o bucata de peste deasupra si se aduce la masa cu marar.

Peste cu legume si smantana

Peste_cu_legume_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.