Peste cu legume si sos de soia la cuptor
PrinteazaPeste cu legume si sos de soia la cuptor din: file de peşte, legume congelate (morcov+fasole verde şi galbenă), ceapă, usturoi, ulei, condimente: sare, piper, paprika, rozmarin, sos de soia, vin alb, pastă legume, margarină.
Ingrediente:
- 5 file de peşte
- legume congelate (morcov+fasole verde şi galbenă)
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- puţin ulei
- sare
- piper
- paprika
- rozmarin
- 2 linguri sos de soia
- puţin vin alb
- 2 linguri de pastă legume
- 2 linguriţe margarină
Mod de preparare:
Se amestecă bine sosul de soia cu vin, pasta de legume, unt şi puţin din fiecare condiment. Rezultă o pastă fluidă prin care se trece fileul de peşte.
Intr-un vas termorezistent se pune o linguriţă de ulei, 1/2 din legumele congelate, puţin usturoi pisat, apoi ceapa tăiată feliuţe şi se sărează.
Peste, se aşază peştele, după care se reia operaţiunea cu legume (legume-usturoi pisat-ceapă).
Deasupra se pun câteva bucăţele de margarină, sare, se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute.
Peste cu legume si sos de soia la cuptor
Pofta buna!