Peşte cu legume şi sos de vin

Printeaza

Peşte cu legume şi sos de vin din: peste, dovlecel, ardei gras, telina, ceapa, morcovi, suc de rosii, supa de legume, vin, ulei, unt, sare, piper.

Ingredinte:

  • 500 g peşte proaspăt
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 200 ml suc de roşii
  • 200 ml supă de legume
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peşte cu legume şi sos de vin: Rumeneşti ceapa tocată în unt amestecat cu ulei, adaugi legumele curăţate şi tăiate cuburi şi le căleşti împreună 2 minute. Adaugi apoi vinul, supa de legume şi sucul de roşii.

Condimentezi cu piper şi sare, după gust. Separat, cureţi peştele, îl speli şi îl tai în bucăţi. Sărezi, după gust, şi îl prăjeşti în puţin ulei încins 20 minute, până când se rumeneşte bine.

Pui bucăţile de peşte în cratiţa cu legume şi îl bagi la cuptor 10 minute, ca să scadă sosul.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.