Peste cu legume in stil provensal

Printeaza

Peste cu legume in stil provensal din: cartofi, vanata, rosii, masline, oregano, piure de rosii, sos pesto, file de peste, ulei de masline, vin si esalote.

Ingrediente:

  •  600 g cartofi
  • 1 vanata, taiata felii pe lungime de 1/2 cm
  • 250 g rosii cireasa
  • 80 g masline fara samburi
  • cateva fire de oregano, taiate marunt
  • 3 linguri piure de rosii deshidratate
  • 2 linguri sos pesto
  • 4×150 g file de peste – de ex. cod, pangasius
  • 2 linguri ulei de masline
  • 175 ml vin alb fructat
  • 3 esalote, taiate felii

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii până când se pătrund si lasă să se răcească. Frige feliile de vânătă la grătar câte 2-3 min pe fiecare parte.

Fierbe vinul 2 min, până când scade la o treime. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C.

Aşază în tava de copt roşiile, eşalotele si măslinele, stropeşte cu uleiul şi vinul. Presară sare şi piper şi jumătate din oregano.

Unge peştele cu pesto, presară oregano rămas şi înveleşte fiecare bucată de peşte cu ojumătate de felie de vânătă şi pune în tavă. Dă la cuptor 15-20 min.

Peste cu legume in stil provensal

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta de peste cu legume, pacat ca nu se vede si poza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.