Călesc în ulei două sau chiar trei cepe tăiate mărunt, pun apoi un morcov, puţin păstârnac şi o ţelină date pe răzătoarea mică. Peste legumele călite pun două cutii de ciuperci (dacă sunt întregi, le tai), o cană de apă şi las să scadă bine. Adaug apoi puţin suc de roşii şi mai las pe […]
Peste cu legume la tava
PrinteazaPeste cu legume la tava din: peste, morcovi, ceapa, ardei capia, telina, mazare, sare, piper, boia, oregano, busuioc, ulei de masline.
- 5-6 bucăţi peşte (macrou, merluciu)
- 6 morcovi
- 4 cepe
- 2 ardei capia
- 1 bucată ţelină
- 1/2 pungă de mazăre congelată sau verde
- sare
- piper
- boia
- oregano
- busuioc
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli şi cureţi legumele. Tai de mărime potrivită morcovii şi ţelina, ceapa rondele, iar ardeii îi tai felii pe lungime.
Căleşti puţin toate legumele, cât să prindă o culoare frumoasă.
Ungi o tavă cu ulei de măsline şi apoi aşezi legumele şi peştele, le asezonezi cu ulei de măsline şi condimente.
Dai tava la cuptor pentru 30 de minute, la o temperatură de aproximativ 180°C.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste la tava cu legume si ciuperci
Rulada de somon cu legume
Pofta buna!