Peşte cu legume
PrinteazaO reteta de peste cu legume din: peste, dovlecel, ardei gras, morcovi, telina, piure de rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare si piper.
- 500 g peşte proaspăt
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 2 morcovi
- 1 rădăcină ţelină
- 1 ceapă
- 200 ml piure de roşii
- 200 ml supă de legume
- 200 ml vin alb sec
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi ceapa, o rumeniţi în unt amestecat cu puţin ulei. Adăugaţi legumele curăţate şi tăiate după preferinţă şi le căliţi împreună 1 – 2 minute, după care adăugaţi vinul, roşiile date prin sită şi supa de legume.
Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Separat, curăţaţi peştele de solzi şi de intestine, îl spălaţi şi îl porţionaţi.
Alegeţi peşte mare, cu oase cât mai puţine (cod, ton). Săraţi după gust şi îl prăjiţi în ulei încins cam 15 – 20 de minute, până când se rumeneşte bine.
Introduceţi bucăţile de peşte în cratiţa cu legume şi le lăsaţi la cuptor 10 minute ca să scadă sosul.
Pofta buna!