Tikka masala cu tofu din: tofu, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, lapte de cocos, ulei vegetal, garam masala, curcuma, coriandru, chimen, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 500 g tofu sau ciuperci (tăiate în cuburi) 1 ceapă medie (tăiată în bucăți mici) 2 căței de usturoi (tăiați fin) 1 lingură de ghimbir proaspăt (tăiat mărunt sau ras) […]
Peste cu linte
PrinteazaPeste cu linte din: linte rosie, usturoi, ceapa, unt, apa, sare, piper, peste, masline negre, ceapa, unt, zahar, cub concentrat de vita, lapte, cimbru.
Ingrediente:
- 400 g linte rosie
- 2 catei de usturoi
- o ceapa
- 10 g unt
- 800 ml apa
- un praf sare
- un praf piper
Pentru garnitura:
- 4 felii peste
- 100 g masline negre
Pentru sos:
- o ceapa alba
- 3 linguri unt
- 2 linguri faina
- o lingurita zahar
- un cub concentrat vita
- 60 ml lapte
- 200 ml apa
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-un vas cu unt se pune usturoiul la călit pentru 2 minute, se adaugă ceapa şi un praf de sare. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă lintea, apa, piperul şi se lasă la fiert 20 de minute.
Intre timp, se pune pestele pe grătar.
Pentru sos, ceapa tocată mărunt şi zahărul se pun într-o tigaie pe foc şi se lasă până ce zahărul se caramelizează.
adaugă untul, se lasă un minut si apoi se pun făina, cubul de concentrat, laptele, apa şi se lasă la fiert, la foc mare, 2-3 minute.
Se aduce lintea la masă, cu peste, sos si măsline.
Pofta buna!
Nuci in sos worcestershire din: mic de nuci, unt topit, sos worcestershire. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, nucile braziliene, fisticul, nucile de macadamia și nucile englezești. Valoare nutrițională: Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine […]