Peste lotte la gratar
PrinteazaPeste lotte la gratar din: coada de lotte, coriandru, lamaie, lamaie confiata, ulei de masline, coriandru, sare si piper.
- 1,5 coada de lotte
- 6 fire de coriandru
- 4 lamai galbene
- 1 lamaie confiata (in sare sau ulei)
- 1 lingura cu ulei de masline
- 1 lingura cu coriandru tocat
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Spălaţi coada de peşte cu apă rece, avînd grijă să curăţaţi toată pielea, apoi ştergeţi-o bine. Tăiaţi, cu un cuţit ascuţit, carnea de-a lungul şirei spinării şi desfaceţi-o puţin, atît cît să puteţi pune firele de coriandru în această fantă, apoi legaţi peştele ca pe friptură.
Tăiaţi lămîile proaspete în sferturi şi lămîile confiate în cubuleţe. Curăţaţi usturoiul şi scoateţi germenul, apoi zdrobiţi-l. Incălziţi cuptorul la 210°C. Puneţi peştele pe o tavă pentru gratinat, suficient de mare ca să cuprindă bine peştele.
Aşezaţi sferturile de lămîie de jur împrejur, apoi amestecaţi usturoiul cu lămîia tăiată cubuleţe, cu uleiul de măsline şi coriandrul tocat, şi acoperiţi peştele cu amestecul.
Săraţi şi piperaţi, băgaţi Ja cuptor şi lăsaţi 20-30 de minute, în funcţie de mărimea peştelui. Scoateţi tava din cuptor, puneţi peştele şi sferturile de lămîie pe un platou şi ţineţi la cald în cuptorul cu uşa întredeschisă.
Luaţi sucul de lămîie cu verdeţuri şi cuburile de lămîie confiată şi mixaţi-le cîteva secunde. Imbrăcaţi peştele în acest sos şi serviţi imediat.
Pofta buna!