Peste lotte la gratar

Printeaza

Peste lotte la gratar din: coada de lotte, coriandru, lamaie, lamaie confiata, ulei de masline, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Retete_3

  • 1,5 coada de lotte
  • 6 fire de coriandru
  • 4 lamai galbene
  • 1 lamaie confiata (in sare sau ulei)
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 1 lingura cu coriandru tocat
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi coada de peşte cu apă rece, avînd grijă să curăţaţi toată pielea, apoi ştergeţi-o bine. Tăiaţi, cu un cuţit ascuţit, carnea de-a lungul şirei spinării şi desfaceţi-o puţin, atît cît să puteţi pune firele de coriandru în această fantă, apoi legaţi peştele ca pe friptură.

Tăiaţi lămîile proaspete în sferturi şi lămîile confiate în cubuleţe. Curăţaţi usturoiul şi scoateţi germenul, apoi zdrobiţi-l. Incălziţi cuptorul la 210°C. Puneţi peştele pe o tavă pentru gratinat, suficient de mare ca să cuprindă bine peştele.

Aşezaţi sferturile de lămîie de jur împre­jur, apoi amestecaţi usturoiul cu lămîia tăiată cubuleţe, cu uleiul de măsline şi coriandrul tocat, şi acoperiţi peştele cu amestecul.

Săraţi şi piperaţi, băgaţi Ja cuptor şi lăsaţi 20-30 de minute, în funcţie de mărimea peştelui. Scoateţi tava din cuptor, puneţi peştele şi sferturile de lămîie pe un platou şi ţineţi la cald în cuptorul cu uşa întredeschisă.

Luaţi sucul de lămîie cu verdeţuri şi cuburile de lămîie confiată şi mixaţi-le cîteva secunde. Imbrăcaţi peştele în acest sos şi serviţi imediat.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.