Peste manastiresc

Printeaza

Peste manastiresc din: peste, ciuperci, arpagic, vin, ulei, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 kg peste
  • 200 g ciuperci
  • 200 g arpagic
  • Vin,
  • ulei,
  • sare
  • Piper,
  • patrunjel

 

 

Mod de preparare:

Se calesc arpagicul si ciupercile feliate intr-o tigaie cu ulei incins, adaugandu-se sare si piper.

Intr-o tava se toarna ulei, se aseaza pestii curatati si eviscerati, arpagicul, ciupercile si se lasa in cuptor timp de 1 ora.

Spre sfarsit se adauga vinul. Se serveste cu patrunjel proaspat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Crap cu ciuperci si ceapa

Crap cu ciuperci si arpagic

Crap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 1 1/2 kg crap 125 g unt 300 g arpagic 2-3 foi de dafin sare 30 ml vin rosu 40 g faina 400 g ciuperci 3 g cimbru 2 g piper   Mod de […]

 

 

Crap in sos de vin

Crap cu vin si arpagic

Crap cu vin si arpagic Ingrediente: 1kg crap românesc 100ml ulei 100g ceapă 200rnl vin roşu 500g arpagic 300g ciuperci 1lingură făină 1lingură ulei zeamă de peşte sare piper   Mod de preparare: Se încinge uleiul şi se pune ceapa, tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească. Se pune dea­supra […]

 

Rulouri de stavrizi a la Russe

Rulori de peşte cu avocado

Rulori de peşte cu avocado Ingrediente: 6 fileuri de pangasius mai subţiri 1 borcan de champignons tăiate 2 roşii 1 linguriţă boabe de ienupăr 6 champignons proaspete 4 avocado 2 lămâi verzi (lime) 10 fire de arpagic verde 3 ramuri de hasmaţuchi 2 linguri ulei de măsline sare, piper Preparare: Cufundă roşiile în apă clocotită […]

 

Stiuca in stil in englez

Stiuca marinareasca

Stiuca marinareasca din: stiuca, zarzavat, vin rosu, unt de casa, faina, sare, arpagic, ciuperci, crutoane. Ingrediente: 1-2 ştiuci proaspete zarzavat asortat, în funcţie de sezon (morcov, ţelină, păstârnac, ceapă, ardei gras, rădăcină de pătrunjel etc.) 1 /2 l vin roşu cât mai dur/acrişor 1 lingură unt de casă 1-2 linguri făină sare Pentru garnitură: arpagic […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Pare o reteta interesanta de peste. O sa incerc sa o prepar si vedem ce iese. Sigur va iesi in deliciu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.