Peste marinat cu ceapa

Printeaza

Peste marinat cu ceapa din: peste, ceapa, morcov, cimbru, otet, dafin, zahar, ulei, sare, piper, boabe de mustar.

Ingrediente:

  • 2 kg de peşte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 l oţet
  • cimbru
  • foi de dafin
  • zahăr
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boabe de muştar

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi de intestine. Se spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează. Se aşază în borcane şi printre bucăţi se pun ceapa tăiată solzişori şi morcovul tăiat rondele. .

Separat oţetul se fierbe cu 1 l de apă, se adaugă cimbru, foi de dafin, zahăr, ulei, piper, boabe de muştar şi se dau într-un clocot. Se iau de pe foc, se lasă să se răcorească şi se toarnă în borcane peste peşte.

Se leagă borcanele şi se lasă la marinat o săptămână.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.