Peste marinat cu suc de citrice
PrinteazaPeste marinat cu suc de citrice din: file de peste, lamai, paprika, sare, piper, usturoi, ceapa, ardei iute, oregano, cimbru.
- 4 bucăţi fileu de peşte (cca 250 g fiecare)
- 4 linguri condiment Cajun
- zeama şi coaja de la 2 lămâi mari
- zeama şi coaja de la 2 lime
Condiment Cajun:
- 4 linguri paprika
- 4 linguri sare
- 3 linguri piper negru, măcinat
- 3 linguri praf de usturoi
- 1 lingură praf de ceapă
- 2 linguriţe fulgi de ardei iute
- 1 1/2 linguriţe oregano uscat
- 1 1/2 linguriţe cimbru
Mod de preparare:
Pregătiţi condimentul Cajun, amestecând toate ingredientele. Se poate păstra mult timp, într-o cutie închisă etanş, la loc uscat şi răcoros.
Marinaţi 30 min bucăţile de peşte cu coaja şi zeama de lămâie şi lime. Scoateţi peştele din marinată, pudraţi-l cu condiment Cajun şi frigeţi-l.
Pofta buna!