Peste marinat la gratar cu portocala
PrinteazaPeste marinat la gratar cu portocala din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano.
Ingrediente:
- coaja si sucul de la 1 portocala
- sucul de la 1 lime
- 3 linguri vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1/2 lingurite piper cayenne
- 1 lingurita sare
- 4 bucati file de peste (pastrav)
- oregano
Mod de preparare:
Peste marinat la gratar cu portocala: Intr-un bol mare adaugati sucul si coaja de portocala, adaugati restul ingredienteleor, iar apoi asezati pestele. Amestecati usor, astfel incat pestele sa isi ia condimente pe ambele parti.
Pastrati deoparte 1 ora, intorcand la jumatatea timpului. Incalziti gratarul foarte bine si asezati pestele. Rumeniti 3-4 minute pe fiecare parte.
Garnisiti preparatul cu oregano si serviti.
Pofta buna!