Peşte marinat în suc de citrice
PrinteazaPeşte marinat în suc de citrice din: fileu de peste, condimente ajun, zeama de lime, zeama de lamaie. Este o reţetă foarte simplă, care se poate prepara cu orice fel de peşte. Condimentul Cajun este folosit în multe reţete, cu toate tipurile de carne.
- 4 bucati fileu de peste (circa 250 g fiecare)
- 4 linguri condiment Cajun
- zeama si coaja de la 2 lamai mari
- zeama si coaja de la 2 lime
condiment cajun:
- 4 linguri paprika
- 4 linguri sare
- 3 linguri piper negru, macinat
- 3 linguri praf de usturoi
- 1 lingura praf de ceapa
- 2 lingurite fulgi de ardei iute
- 1 1/2 lingurite oregano uscat
- 1 1/2 lingurite cimbru
Mod de preparare:
Pregătiţi condimentul Cajun, amestecând toate ingredientele. Se poate păstra mult timp, intr-o cutie închisă etanş, la loc uscat şi răcoros.
Marinaţi 30 min bucăţile de peşte cu coaja şi zeama de lămâie şi liifre. Scoateţi peştele din marinată, pudraţi-1 cu condiment Cajun şi frigeţi-l.
Pofta buna!