Peşte marinat în suc de citrice

Printeaza

Peşte marinat în suc de citrice din: fileu de peste, condimente ajun, zeama de lime, zeama de lamaie. Este o reţetă foarte simplă, care se poate prepara cu orice fel de peşte. Condimentul Cajun este folosit în multe reţete, cu toate tipurile de carne.

Ingrediente:Peşte marinat în suc de citrice

  • 4 bucati fileu de peste (circa 250 g fiecare)
  • 4 linguri condiment Cajun
  • zeama si coaja de la 2 lamai mari
  • zeama si coaja de la 2 lime

condiment cajun:

  • 4 linguri paprika
  • 4 linguri sare
  • 3 linguri piper negru, macinat
  • 3 linguri praf de usturoi
  • 1 lingura praf de ceapa
  • 2 lingurite fulgi de ardei iute
  • 1 1/2 lingurite oregano uscat
  • 1 1/2 lingurite cimbru

Mod de preparare:

Pregătiţi condimentul Cajun, amestecând toate ingredientele. Se poate păstra mult timp, intr-o cutie închisă etanş, la loc uscat şi răcoros.

Marinaţi 30 min bucăţile de peşte cu coaja şi zeama de lămâie şi liifre. Scoateţi peştele din marinată, pudraţi-1 cu condiment Cajun şi frigeţi-l.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.