Peste marinat
PrinteazaPeste marinat
- 4 peşti (crapi)
- 4-5 cepe
- 2-3 linguri oţet de vin
- 2-3 linguri maioneză
- 1 linguriţă boabe de muştar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală bine cu apă rece. Scurs bine de apă, se dă prin faină, se sărează şi se piperează după gust, apoi se prăjeşte în uleiul bine încins, în care ai pus 2-3 linguri de zeamă de lămâie.
Ceapa se înăbuşă în 1-2 linguri de apă până se înmoaie.
Se adaugă oţetul, boabele de muştar, maioneza şi se potriveşte de sare şi piper. Se mai dă în câteva clocote, iar la sfârşit se adaugă peştele prăjit.
Se acoperă şi se poate consuma după 2-3 ore.
Pofta buna!