Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]
Peşte cu măsline şi castraveciori
PrinteazaPeşte cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa, castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin.
- 1 kg peste
- 100 ml ulei
- 100 g masline
- 5-6 cepe
- 5 castraveciori in otet
- 1 lamaie
- piper
- sare
- apa
- 1 frunza dafin
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl speli, apoi îl tai în bucăţi. Ceapa curăţată o tai peştişori şi o pui la prăjit în ulei.
Adaugi apoi câte 1-2 linguri de apă, ca să fiarbă înăbuşit. Măslinele curăţate de sâmburi le pui în apă clocotită şi le mai dai un clocot.
Tai castraveciorii cubuleţe mici.
După ce s-a călit ceapa bine, pui bucăţile de peşte, măslinele, castraveciorii şi circa o ceaşcă de apă fierbinte, cât să poată fierbe peştele.
Adaugi piperul, foaia de dafin, sare după gust, iar după ce a dat în câteva clocote, storci zeama de la jumătate de lămâie.
Cealaltă jumătate de lămâie curăţată de coajă o tai felii subţiri şi o pui deasupra.
Poţi servi peştele astfel preparat, fie cald, fie rece.
Peşte cu măsline şi castraveciori
Pofta buna!
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]
Pofta buna!