Peste cu masline – reteta usor de preparat

Printeaza

Peste cu masline din: ulei, masline, faina, ceapa, vin alb, foi de dafin, ienibahar, lamai, sare, piper.

Peste_cu_masline_03

Ingrediente:

  • 1,5 kg peşte
  • 200 ml ulei
  • 300 g măsline
  • 50 g făină
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 150 ml vin alb
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 1- 2 lămâi
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli, îl porţionezi şi îl laşi să se zvânte câteva minute.

Condimentezi cu sare şi piper, ungi peştele Cu ulei şi îl aşezi într-o tavă în care ai pus şi ceapa.

Rupi în bucăţi foile de dafin şi, împreună cu ienibaharul, le adaugi între bucăţile de peşte.

 

Peste_cu_masline

Dai tava la cuptor şi în timpul coacerii mai scoţi tava şi stropeşti peştele cu sosul format.

Când este aproape gata, stingi cu vin şi puţină apă, cu zeama de lămâie şi adaugi măslinele tăiate în două.

Mai laşi 10-15 minute la cuptor. Serveşti peştele când e rece, cu felii de lămâie.

Peste cu masline

Peste cu masline

Peste_cu_masline_03

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Souvlaki de Pește și Fructe de Mare

Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]

retete

Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb

Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]

 

Pește la Grătar cu Garnitură de Legume de Sezon

Pește la Grătar cu Garnitură de Legume de Sezon din: fileuri de peste, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fasole verde, morcovi, dovlecel, ardei, ierburi aromatice. Descoperă secretul unei mese echilibrate și pline de gust cu această rețetă de Pește la Grătar. Acest fel de mâncare nu doar că îmbină savoarea delicată a […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce fel de peste?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.