Peste cu mazare si ghimbir
PrinteazaPeste cu mazare si ghimbir din: mazăre păstăi, crap, untură, sare, bicarbonat, vin, făină, rădăcină de ghimbir, piper.
- 900 g mazăre păstăi
- 450 g crap
- 1 lingura untură
- 1 linguriţă sare
- 1/3 linguriţă bicarbonat
- 2 linguriţe vin
- 1 lingură făină
- 2 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat
- piper
Mod de preparare:
Mazărea se scoate din păstăi, se fierbe timp de cinci minute şi se lasă să stea în apă rece. Jumătate din ghimbir se taie bucăţi, cealaltă se toacă.
Se curăţă bine peştele, de solzi intestine, bronhii şi aripioare şi se asezonează cu sare, o linguriţă de vin, piper şi ghimbir.
Se lasă să se pătrundă bine.Se fierbe peştele în abur, sub capac, până ce se înmoaie. Se prăjeşte ghimbirul tăiat bucăţi în untură.
Se toarnă deasupra, după ce a început să-şi degajă aroma, un sfert de ceaşcă cu apă fiartă, apoi mazărea, peştele dezosat, sarea, bicarbonatul, o linguriţă cu vin şi puţin piper.
Se diluează făina în puţină apă rece şi se adaugă, pentru a se mai îngroşa puţin sosul.
Pofta buna!