Peste cu mere, legume si rozmarin
PrinteazaPeste cu mere, legume si rozmarin din: crap, mere, rosii, usturoi, ciuperci, rozmarin, curcuma galbena, unt, vin alb sec, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 crapi
- 2 mere
- 6 roşii
- o căpăţână usturoi
- 12-14 ciuperci
- 2-3 crenguţe rozmarin
- un praf curcuma galbenă
- 150 g unt
- 500 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile felii, ciupercile şi merele felii se rumenesc în unt si apoi se pun în tava mare a aragazului.
Se toarnă vimuj, se adaugă căţeii de usturoi necurătaţi si se dă tava la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, peştele se presară cu sare, piper şi curcuma şi se asază peste legume, apoi se adaugă şi rozmarinul.
Se lasă la cuptor încă 30 de minute, stropind pestele cu sosul care se formează în tavă.
Peste cu mere, legume si rozmarin
Pofta buna!