Peste (morun) cu ciuperci

Printeaza

Peste (morun) cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin.

Ingrediente:

  • 1-2 kg morun
  • 1/2 kg ciuperci
  • 3 linguri cu unt
  • 4 linguri cu faină
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 telină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • 1 pahar cu vin alb

 

Mod de preparare Peste (morun) cu ciuperci:

Curăţaţi peştele de solzi, tăiaţi-l felii potrivit de groase.

Săraţi şi piperaţi uşor fiecare felie de peşte, treceţi prin faină şi rumeniţi-le în unt. Scoateţi peştele pe un platou.

Pregătitţi ciupercile: spălaţi, scoateţi codiţele şi spălaţi din nou. Tocaţi în sferturi sau felii mari; daţi un praf de sare, lăsaţi în castron.

In untul rămas de la peşte faceţi un sos cu 1 pahar de vin şi 1 cană de apă, sare, piper boabe, foi de dafin şi cuişoare.

Lăsaţi să clocotească şi fierbeţi în el morcovii tăiaţi rondele, ceapa, ţelina, pătrunjelul tocate mărunt.

După 40 minute treceţi legumele prin sită. Ca să scurtaţi timpul de pregătire a mesei mixaţi legumele 1 minut.

Fierbeţi ciupercile 1/4 oră în apă cu sare, amestecaţi cu sosul de legume.

Serviţi pestele alaturi de ciuperci si sos de legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.