Peste inabusit in ghimbir din: peste, carne, ghimbir, salata verde, zahar, coriandru, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g peşte 100 g carne jumătate slabă, jumătate grasă ghimbir salată verde sare piper negru zahăr piper roşu coriandru ceapă şi usturoi (toate tocate mărunt) Mod de preparare: Curăţaţi peştele şi lăsaţi-l să se zvânte. Amestecaţi […]
Peşte inăbuşit cu fennel şi curry
PrinteazaPeşte inăbuşit cu fennel şi curry din: dorade, fenel, praz, lamaie, unt, curry, sare, piper, anason.
Ingrediente:
- 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal)
- bulb fennel mare
- 2 fire praz
- 1lămâie
- 100 g unt
- 100 ml
- 2 linguri de curry
- sare grunjoasă
- piper alb
- anason
Mod de preparare:
Se taie lămâia în două pe lungime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi zvântat peştii, se freacă bine cu câte o feliuţă de lămâie şi apoi cu sare grunjoasă şi piper interior şi exterior.
Se taie fennelul în două şi apoi în felii groase de jumătate de centimetru. Se taie prazul mărunt.
Cu câteva felii de fennel se umplu cavităţile peştilor.
Se pisează anasonul şi se amestecă în unt, împreună cu curry-ul. Se confecţionează două papiote din folie de aluminiu astfel: se pune folia în două, astfel încât dublura să depăşească peştele cu câte o palmă la ambele capete.
Pe tava cuptorului se formează un pat de legume în mijlocul foliei: se unge întâi cu puţin unt şi se presară prazul şi feliile de fennel.
Se ung bine peştii cu unt şi apoi se crestează de trei ori pe fiecare parte, se împănează cu felii de lămâie.
Se ridică marginile foliei pentru a putea turna vinul.
Se închid papiotele începând de la capete şi continuând cu îndoitura longitudinală (cât mai pe mijloc).
Se strâng bine îmbinările pentru a nu permite aburului să iasă. Se ţin la cuptor 25-30 minute la foc mediu.
După ce se taie folia cu foarfeca, se pot servi direct în folie sau se pot scoate fileurile tăind mai întâi pielea de pe spinare apoi legumele, stropind totul cu sosul rămas în folie.
Peşte inăbuşit cu fennel şi curry
Peste inabusit in ghimbir