Peşte inăbuşit cu fennel şi curry

Printeaza

Peşte inăbuşit cu fennel şi curry din: dorade, fenel, praz, lamaie, unt, curry, sare, piper, anason.

 

Ingrediente:

  • 2 dorade regale medii (lup de mare, barbun, chefal)
  • bulb fen­nel mare
  • 2 fire praz
  • 1lămâie
  • 100 g unt
  • 100 ml
  • 2 linguri de curry
  • sare grunjoasă
  • piper alb
  • anason

 

Mod de preparare:

Se taie lămâia în două pe lun­gime şi apoi în feliuţe. După ce s-au curăţat, spălat şi zvântat peştii, se freacă bine cu câte o feliuţă de lămâie şi apoi cu sare grunjoasă şi piper  interior şi exterior.

Se taie fennelul în două şi apoi în felii groase de jumătate de centimetru. Se taie prazul mărunt.

Cu câteva felii de fennel se umplu cavităţile peştilor.

Se pisează anasonul şi se amestecă în unt, împreună cu curry-ul. Se confecţionează două papiote din folie de aluminiu astfel: se pune folia în două, astfel încât dublura să depăşească peştele cu câte o palmă la ambele capete.

Pe tava cuptorului se formează un pat de legume în mijlocul foliei: se unge întâi cu puţin unt şi se presară prazul şi feliile de fen­nel.

Se ung bine peştii cu unt şi apoi se crestează de trei ori pe fiecare parte, se împănează cu felii de lămâie.

Se ridică marginile foliei pentru a putea turna vinul.

Se închid papio­tele începând de la capete şi continuând cu îndoitura longi­tudinală (cât mai pe mijloc).

Se strâng bine îmbinările pentru a nu permite aburului să iasă. Se ţin la cuptor 25-30 minute la foc mediu.

După ce se taie folia cu foarfeca, se pot servi direct în folie sau se pot scoate fileurile tăind mai întâi pielea de pe spinare  apoi legume­le, stropind totul cu sosul rămas în folie.

 

 

Peşte inăbuşit cu fennel şi curry

Peşte inăbuşit

Peste inabusit in ghimbir

Peste inabusit in ghimbir din: peste, carne, ghimbir, salata verde, zahar, coriandru, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g peşte 100 g carne jumătate slabă, jumătate grasă ghimbir salată verde sare piper negru zahăr piper roşu coriandru ceapă şi usturoi (toate tocate mărunt)   Mod de preparare: Curăţaţi peştele şi lăsaţi-l să se zvânte. Amestecaţi […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.