Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml […]
Peste (obletel) in pesmet
PrinteazaPeste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet.
- 1 kg obleţel proaspăt
- 300 ml ulei
- sare
- 200 g pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă.
Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se înşiră câte 4-5 bucăţi pe câte o scobitoare de bambus, care se înfige prin ochii peştişorilor. Se tăvăleşte fiecare grămadă prin pesmet, apoi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins.
Se scot pe şerveţele absorbante; se servesc simpli sau cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Caras cu pesmet
Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]
Peste in pesmet cu malai
Peste in pesmet cu malai din: file peste, oua, faina, malai, pesmet, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 600 g file de peşte alb 2 ouă 3 linguri de făină 1 lingură de mălai 1 lingură de pesmet 1 căţel de usturoi ulei de prăjit sare Mod de preparare: Taie fileurile în felii potrivite. Intr-un castron, […]
Peste pane in pesmet
Peste pane in pesmet din: file de peste, lamaie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit Mod de preparare: Tai fileurile de peşte şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Baţi ouăle, adaugi sare şi piper […]
Pofta buna!