Peste oceanic cu maioneza

Printeaza

Peste oceanic cu maioneza din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel.

Ingrediente:Peste oceanic cu maioneza

  • 4-6 peşti oceanici (cod, macrou)
  • 1 cană cu vin alb
  • 3-4 castraveţi tineri
  • 2 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 cană cu ulei de salată
  • sare
  • 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză
  • 6-8 tije de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, înlăturaţi aripile şi capetele, spălaţi în apă călduţă fiecare peşte, puneţi să fiarbă într-o cratiţă emailată, acoperiţi cu vin alb şi sare. Lăsaţi să clocotească vinul 5-7 min, scoateţi peştii pe platou mare, desfaceţi, scoateţi oasele şi şira spinării. Ornaţi cu feliuţe subţiri de lămâie şi sferturi de ou fiert tare.

Faceţi o maioneză din: 2 gălbenuşuri, zeamă de lămâie, ulei turnat cu picătura, puţină sare. Adăugaţi sucul de roşii în maioneză amestecând energic cu lingura de lemn pentru ca maioneza să nu se taie; acoperiţi peştele cu maioneză.
Bucătăria Iernii

Curăţaţi castraveţii cruzi, tăiaţi-i felii subţiri de 0,5 cm, aşezaţi-i în jurul platoului. Decoraţi platoul (pe deasupra peştelui) cu tije de pătrunjel verde, bine spălat şi uscat în şerveţele.

Serviţi aperitivul cu pâine de casă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.