Peste oceanic cu maioneza
PrinteazaPeste oceanic cu maioneza din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel.
- 4-6 peşti oceanici (cod, macrou)
- 1 cană cu vin alb
- 3-4 castraveţi tineri
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 1 cană cu ulei de salată
- sare
- 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză
- 6-8 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, înlăturaţi aripile şi capetele, spălaţi în apă călduţă fiecare peşte, puneţi să fiarbă într-o cratiţă emailată, acoperiţi cu vin alb şi sare. Lăsaţi să clocotească vinul 5-7 min, scoateţi peştii pe platou mare, desfaceţi, scoateţi oasele şi şira spinării. Ornaţi cu feliuţe subţiri de lămâie şi sferturi de ou fiert tare.
Faceţi o maioneză din: 2 gălbenuşuri, zeamă de lămâie, ulei turnat cu picătura, puţină sare. Adăugaţi sucul de roşii în maioneză amestecând energic cu lingura de lemn pentru ca maioneza să nu se taie; acoperiţi peştele cu maioneză.
Bucătăria Iernii
Curăţaţi castraveţii cruzi, tăiaţi-i felii subţiri de 0,5 cm, aşezaţi-i în jurul platoului. Decoraţi platoul (pe deasupra peştelui) cu tije de pătrunjel verde, bine spălat şi uscat în şerveţele.
Serviţi aperitivul cu pâine de casă şi vin alb.
Pofta buna!