Peste oceanic cu midii, ciuperci si cartofi natur
PrinteazaPeste oceanic cu midii, ciuperci si cartofi natur
- 1 kg peşte oceanic
- 15 midii sau scoici
- 150 g ciuperci
- 1/2 lingură de faina
- 80 g unt
- 2 linguri de smantană
- 1/4 lapte
- 2 gălbenuşuri
- lămaie
- sare
- piper alb
- 40 g caşcaval
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se pun într-un vas de gratinat uns cu unt, cu midiile şi ciupercile sotate.
Se face un sos cu unt, făină, lapte, gălbenuşurile, zeama de lămaie, sare, piper şi smantană. Sosul se toarnă în vasul de gratinat peste peşte şi se presară cu caşcaval ras şi cu unt topit.
Se gratinează la cuptor circa 30 minute. Separat se servesc cartofi natur.
Pofta buna!
Ador pestele si fructele de mare!