Peste oceanic cu sos de rosii cu galuste de cartofi
PrinteazaPeste oceanic cu sos de rosii cu galuste de cartofi
- 1,200 kg peşte oceanic
- 1 lingură boia dulce
- 1/2 lingură de făină
- 4 ardei graşi roşii
- 300 g roşii
- 2 ouă
- 2 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 150g ulei
- sare
- 1/2 pahar vin
- cimbru
- zeamă de peşte
- 1 /2 legătură de pătrunjel
- 400 g cartofi
Mod de preparare:
Ceapa, usturoiul, ardeii se taie, se sotează în 70 g ulei. Pe parcurs se pune făina, boiaua, sare, puţin cimbru, roşiile, zeamă de peşte şi vinul, se fierb 10 minute şi se strecoară.
Separat se taie 12-14 escalopuri din peşte, se prăjesc în ulei şi apoi se fierb 2 minute în sosul de mai sus. Se aşază într-un platou adanc presărat cu pătrunjel tocat.
Separat se servesc găluşte de cartofi.
Pofta buna!
Nu prea mi-au iesti galustele de cartofi ;(