Peste oceanic cu sos de rosii cu galuste de cartofi

Printeaza

 Peste oceanic cu sos de rosii cu  galuste de cartofi

Ingrediente:Peste oceanic cu sos de rosii cu galuste de cartofi

  • 1,200 kg peşte oceanic
  • 1 lingură boia dulce
  • 1/2 lingură de făină
  • 4 ardei graşi roşii
  • 300 g roşii
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 150g ulei
  • sare
  • 1/2 pahar vin
  • cimbru
  • zeamă de peşte
  • 1 /2 legătură de pătrunjel
  • 400 g cartofi

 

Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul, ardeii se taie, se sotează în 70 g ulei. Pe parcurs se pune făina, boiaua, sare, puţin cimbru, roşiile, zeamă de peşte şi vinul, se fierb 10 minute şi se strecoară.

Separat se taie 12-14 escalopuri din peşte, se prăjesc în ulei şi apoi se fierb 2 minute în sosul de mai sus. Se aşază într-un platou adanc presărat cu pătrunjel tocat.

Separat se servesc găluşte de cartofi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea mi-au iesti galustele de cartofi ;(

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.