Peşte oceanic gratinat
PrinteazaPeşte oceanic gratinat din: peste oceanic, faina, margarina, unt, vin alb, cascaval, lapte praf, ceapa, sare.
- 1 kg peşte oceanic
- 3 linguri de făină
- 50 g margarină sau unt
- 50 ml vin alb
- 50 g caşcaval
- 1 lingură lapte praf
- 1 ceapă
- sare
Mod de preparare:
După ce a stat circa 2 ore în apă rece, peştele se curăţă, i se scot oasele şi se tăie în două, pe lungimea lui, formându-se porţii de aproximativ 160 g când e crud.
Se înăbuşă, circa 10-15 minute, împreună cu ceapa tocată mărunt, vinul şi sare.
Se fierbe, după care se scoate din zeamă, se scurge bine şi se aranjează pe un platou sau pe o tavă.
Din margarina, făină, lapte, gălbenuşurile de ou şi restul de sare se pregăteşte sosul pentru gratinat şi se toarnă peste peşte.
Se rade caşcaval şi se presară deasupra, după care se dă la cuptor timp de 10 minute la foc iute.
Se serveşte fierbinte cu garnitură de cartofi natur şi cu felii de lămâie deasupra.
Pofta buna!