Peste oceanic cu maioneza si verdeata

Printeaza

Peste oceanic cu maioneza si verdeata din: peste, vin, castraveti, pui, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel.

Ingrediente:

  • 4-6 peşti oceanici, (cod, macrou)
  • 1 cani cu vin alb
  • 3-4 castraveţi tineri
  • 2 pui
  • 1 lămâie
  • 1 cană cu ulei de salata
  • sare
  • 2-4 linguri cu suc de rosii pentru maioneza
  • 6-8 tije de pătrunjel

 

Mod de preparare Peste oceanic cu maioneza si verdeata:

Curăţaţi peştii, înlăturaţi aripile şi capetele, spălaţi în apă călduţă fiecare peşte, puneţi-i să fiarbă într-o cratiţă emailată cu apă caldă, acoperiţi cu vin alb şi sare.

Lăsaţi să clocotească 15 min, scoateţi peştii pe un platou mare, îndepartaţi oasele ş. sira spinării.

Ornaţi cu feliuţe subţiri de lămâie şi sferturi de ou fiert tare.

Faceţi maioneză din 2 gălbenuşuri, zeamă de lămâie, ulei turnat cu picătura puţina sare.

Adăugaţi sucul de roşii în maioneză amestecând energic, acoperiţi peştele cu ea.

Curăţaţi castraveţii, taiaţi-i felii sub­ţiri de 0,5 cm, asezaţi-i în jurul platoului.

Decoraţi platoul (pe deasupra peştelui) cu tije de pătrunjel verde, bine spălat şi uscat în şerveţele.

Serviţi aperitivul cu pâine de casă, lângă vin alb.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.