Peşte oceanic şi raci la capac

Printeaza

Peşte oceanic şi raci la capac

Ingrediente:

  • 12 capace
  • 1 kg peşte oceanic
  • 7 lingură făină
  • sare
  • 1/2 pahar rachiu de cireşe
  • 15 g sofran
  • 36 raci
  • 100 g ciuperci sotate
  • 60 g caşcaval ras
  • 50 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 1/2 lămîie
  • 1 fir praz
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Peşte oceanic şi raci la capac: Peştele se poşează (se fierbe) cu apă, 30 g unt şi sare. Se scoate şi în zeamă se face un sos cu 100 g unt, făină, zeamă de lămîie, şofran, lapte praf, piper, 1 gălbenuş şi ciupercile.

Peştele tăiat se amestecă cu jumătate din sos şi se pune în vase cu cozile de raci fierte.

Restul de sos se pune în vas deasupra peştelui.

Se presară cu caşcavalul ras şi unt topit şi se gratinează. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.