Peşte oceanic şi raci la capac
PrinteazaPeşte oceanic şi raci la capac
Ingrediente:
- 12 capace
- 1 kg peşte oceanic
- 7 lingură făină
- sare
- 1/2 pahar rachiu de cireşe
- 15 g sofran
- 36 raci
- 100 g ciuperci sotate
- 60 g caşcaval ras
- 50 g lapte praf
- 150 g unt
- 1/2 lămîie
- 1 fir praz
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Peşte oceanic şi raci la capac: Peştele se poşează (se fierbe) cu apă, 30 g unt şi sare. Se scoate şi în zeamă se face un sos cu 100 g unt, făină, zeamă de lămîie, şofran, lapte praf, piper, 1 gălbenuş şi ciupercile.
Peştele tăiat se amestecă cu jumătate din sos şi se pune în vase cu cozile de raci fierte.
Restul de sos se pune în vas deasupra peştelui.
Se presară cu caşcavalul ras şi unt topit şi se gratinează. Se serveşte cald.
Pofta buna!