Peste oceanic cu vin
PrinteazaPeste oceanic cu vin din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel.
Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman.
Acești acizi grași sunt considerați benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, inclusiv EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea funcției cognitive și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- 4-6 peşti oceanici (cod, macrou)
- 1 cană cu vin alb
- 3-4 castraveţi tineri
- 2 ouă
- 1 lămâie
- 1 cană cu ulei de salată
- sare
- 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză
- 6-8 tije de pătrunjel
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, înlăturaţi aripile şi capetele, spălaţi în apă călduţă fiecare peşte, puneţi să fiarbă într-o cratiţă emailată, acoperiţi cu vin alb şi sare.
Lăsaţi să clocotească vinul 5-7 minute, scoateţi peştii pe platou mare, desfaceţi, scoateţi oasele şi şira spinării.
Ornaţi cu feliuţe subţiri de lămâie şi sferturi de ou fiert tare.
Faceţi o maioneză din: 2 gălbenuşuri, zeamă de lămâie, ulei turnat cu picătura, puţină sare.
Adăugaţi sucul de roşii în maioneză amestecând energic cu lingura de lemn pentru ca maioneza să nu se taie; acoperiţi peştele cu maioneză.
Curăţaţi castraveţii cruzi, tăiaţi-i felii subţiri de 0,5 cm, aşezaţi-i în jurul platoului.
Decoraţi platoul (pe deasupra peştelui) cu tije de pătrunjel verde, bine spălat şi uscat în şerveţele.
Serviţi cu pâine de casă şi vin alb.
Pofta buna!