Peste cu oregano, chilii si salata greceasca

Printeaza

Peste cu oregano, chilii si salata greceasca din: file de peşte, ceapă roşie, ulei de măsline, oregano uscat, lămâie, frunze de dafin, fulgi de chilii, sare de mare, piper negru, unt, ulei, rosii, masline negre, casttravete, brânză feta, patrunjel, crutoane, iaurt, ierburi proaspete.

 

Ingrediente:

  •  700 g file de peşte
  •  1 ceapă roşie tăiată în sferturi, cu straturile separate
  •  3 linguri cu ulei de măsline
  •  1 lingură cu oregano uscat
  •  sucul de la 1 lămâie
  •  8-10 frunze de dafin
  •  1 linguriţă cu fulgi de chilii sfărâmaţi
  •  sare de mare şi piper negru
  •  2 linguri cu ulei şi 1 lingură cu unt pentru prăjire

Ingrediente pentru salata:

  • 4 roşii mari, feliate
  • 70 g măsline negre
  • 1/2 ceapă roşie, feliată
  • 1 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi feliat în semilună
  • 100 g brânză feta
  • 10 g pătrunjel tocat
  • ulei de măsline
  • 1 lingură cu oregano uscat
  • ierburi proaspete
  • crutoane
  • iaurt

Mod de preparare:

Pune peştele şi ceapa într-un bol, amestecă cu uleiul de măsline, oregano, suc de lămâie, frunzele de dafin, chilii, sare şi piper.

Freacă peştele cu acest amestec. Lasă-l deoparte timp de 5 minute, apoi pune cepele, frunzele de dafin şi peştele pe frigărui.

Pentru salata, amesteca toate ingredientele, aduga ulei de masline si presara oregano uscat. Asezoneaza.

Incălzeşte o tigaie pentru prăjit, pune uleiul şi untul, aşază 3-4 frigărui şi frige timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când s-au pătruns şi devin aurii.

Pentru servire: adaugă ierburi, serveşte cu salată, crutoane şi iaurt.

 

Peste cu oregano, chilii si salata greceasca

Peste_cu_oregano_chilii_si_salata_greceasca

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.