Peste cu orez si ansoa
PrinteazaPeste cu orez si ansoa din: peşte, sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline, orez, capere, pătrunjel, fileuri de anşoa.
- 1 peşte, cam la 150 g
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- orez
- 1 lingură capere
- pătrunjel tocat
- câteva fileuri de anşoa
Mod de preparare:
Peştele se prăjeşte în tigaia cu ulei bine încins înainte, pe ambele feţe, stropindu-se din când în când cu zeamă de lămâie.
Peştele nu trebuie să iasă prea prăjit, trebuind să rămână moale la interior.
Separat se fierbe orezul în apa în care s-au adăugat puţin concentrat de legume, caperele şi pătrunjel tocat fin.
Se pune orezul pe farfurie, se pune peştele deasupra şi se decorează, de jur împrejur, cu fileuri de anşoa.
Pofta buna!
Bun pestele cu orez