Peste cu orez si ciuperci

Printeaza

O reteta de peste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa, ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon.

Ingrediente:Peste cu orez si ciuperci

  • 1 kg crap
  • 200 g ciuperci
  • 250 g orez
  • 3 cepe
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 1 cub unt
  • 2 lingurite condimente
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele şi îl despici în două. Fiecare jumătate o tai în bucăţi mai late şi le sărezi. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei. Adaugi apoi orezul şi apa ca să-l aco­pere. Apoi îl laşi să fiarbă timp de 10 minute, împreu­nă cu 2 linguriţe de condimente.

Speli şi tai ciupercile mărunt şi le înăbuşi unt. Pui orezul (în care ai încorporat ciupercile) într-o tavă şi, deasupra pui bucăţile de peşte. Condimentezi cu piper şi stropeşti bucăţile de peşte cu vin. Dai tava la cuptorul preîncălzit. Dacă e nevoie, mai adaugi şi apă. Când peştele s-a rumenit, îl scoţi din cuptor.

Peste cu orez si ciuperci

Peste cu orez si ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O reteta interesanta, doar ca eram in cautare de peste umplut cu ciuperci, insa mi-am facut o idee de compozitie pentru umplutura. O sa folosesc orez si broccoli.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.