Salată de mei cu legume din: mei, apa, castravete, ardei gras, morcov, ceapa rosie, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Meiul este bogat în fibre, vitamine și minerale, iar legumele adaugă prospețime și nutrienți esențiali. Ingrediente: 1 cană de mei 2 căni de apă 1/2 castravete, tocat cubulețe 1 ardei […]
Peste cu orez si ciuperci
PrinteazaPeste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa, ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon.
Ingrediente:
- 1 kg crap
- 200 g ciuperci
- 250 g orez
- 3 cepe
- 200 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 1 cub unt
- 2 lingurite condimente
- tarhon
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl despici în două. Fiecare jumătate o tai în bucăţi mai late şi le sărezi. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei.
Adaugi apoi orezul şi apa ca să-l acopere. Apoi îl laşi să fiarbă timp de 10 minute, împreună cu 2 linguriţe de condimente.
Speli şi tai ciupercile mărunt şi le înăbuşi unt. Pui orezul (în care ai încorporat ciupercile) într-o tavă şi, deasupra pui bucăţile de peşte.
Condimentezi cu piper şi stropeşti bucăţile de peşte cu vin.
Dai tava la cuptorul preîncălzit.
Dacă e nevoie, mai adaugi şi apă. Când peştele s-a rumenit, îl scoţi din cuptor.
Peste cu orez si ciuperci
Pofta buna!
Midii în sos de vin și usturoi
Midii în sos de vin și usturoi din: midii, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel, suc de lamaie, paine proaspata. Este o rețetă apreciată de iubitorii de fructe de mare și poate fi servită în orice ocazie specială sau simplu pentru a vă răsfăța papilele gustative. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 4 căței […]
O reteta interesanta, doar ca eram in cautare de peste umplut cu ciuperci, insa mi-am facut o idee de compozitie pentru umplutura. O sa folosesc orez si broccoli.