Peste cu orez si ciuperci
PrinteazaO reteta de peste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa, ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon.
- 1 kg crap
- 200 g ciuperci
- 250 g orez
- 3 cepe
- 200 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 1 cub unt
- 2 lingurite condimente
- tarhon
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl despici în două. Fiecare jumătate o tai în bucăţi mai late şi le sărezi. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei. Adaugi apoi orezul şi apa ca să-l acopere. Apoi îl laşi să fiarbă timp de 10 minute, împreună cu 2 linguriţe de condimente.
Speli şi tai ciupercile mărunt şi le înăbuşi unt. Pui orezul (în care ai încorporat ciupercile) într-o tavă şi, deasupra pui bucăţile de peşte. Condimentezi cu piper şi stropeşti bucăţile de peşte cu vin. Dai tava la cuptorul preîncălzit. Dacă e nevoie, mai adaugi şi apă. Când peştele s-a rumenit, îl scoţi din cuptor.
Peste cu orez si ciuperci
Pofta buna!
O reteta interesanta, doar ca eram in cautare de peste umplut cu ciuperci, insa mi-am facut o idee de compozitie pentru umplutura. O sa folosesc orez si broccoli.