Peşte cu orez şi mandarine
PrinteazaPeşte cu orez şi mandarine din: orez integral, trunchiuri de peste, ceapa rosie, usturoi, mandarine, broccoli, sos de soia, lamaie, vin alb sec, ulei, sare, piper, cimbru, ardei capia, ardei iute.
- 150 g orez integral
- 800 g trunchiuri de peste
- o ceapa rosie
- doi catei de usturoi
- 4 mandarine
- 500 g broccoli
- doua linguri cu sos de soia
- o lamaie
- 500 ml vin alb sec
- 75 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- ardei capia
- ardei iute
Mod de preparare:
Broccoli se rupe în bucheţele, se spală şi se fierb în apă cu puţină sare. Orezul integral se clăteşte în apă rece, se scurge şi se pune la fiert în apă cu puţină sare.
Când a fiert se ia de pe foc şi se lasă la răcit într-o strecurătoare. Ceapa roşie şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul până devin sticloase, apoi se adaugă orezul fiert. Se toarnă sosul de soia, se presara piper si cimbru dupa gust, apoi se adauga broccoli.
Se toarna jumatate din cantitatea de vin, se adauga mandarinele feliate, se prajesc zece minute si se iau de pe foc. Pestele se spala, se taie bucati si se condimenteaza.
Se asaza intr-o tava, se pun din loc in loc felii de lamaie, se toarna restul de vin si o cana cu apa. Se presara cimbru, se introduc in cuptor si se coc la foc mediu 30-40 de minute.
La orez se mai poate adauga ardei capia sau ardei iute tocat marunt.
Peşte cu orez şi mandarine
Pofta buna!