Peste cu orez, rosii si sofran

Printeaza

Peste cu orez, rosii si sofran din: peşte, slănină, unt, ceapa, roşii, orez, şofran, sare, piper, boia dulce.

Ingrediente:Peste cu orez, rosii si sofran

  • un peşte de circa 750 g
  • 175 g slănină
  • 50 g unt proaspăt
  • 3 cepe
  • 4 roşii
  • 300 g orez
  • şofran
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare:

Se topeşte untul într-o cratiţă şi se călesc în el ceapa tăiată cât mai mărunt şi slănina tăiată cubuleţe mici.

Când începe să îşi schimbe culoarea se adaugă peştele, curăţat, dezosat, tăiat bucăţi potrivite.

Se prăjeşte bine, la foc mediu, pe ambele părţi. Peştele se scoate şi se pune undeva la cald.

In vasul în care a fost preparat se călesc roşiile tăiate cubuleţe, şofranul, piperul, boiaua şi sarea, adăugându-se şi foarte puţină apă. Se lasă la foc mic cam o jumătate de oră.

Se pun în sos bucăţile de peşte şi se lasă pe foc câteva clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.