Peste cu orez, rosii si sofran
PrinteazaPeste cu orez, rosii si sofran din: peşte, slănină, unt, ceapa, roşii, orez, şofran, sare, piper, boia dulce.
- un peşte de circa 750 g
- 175 g slănină
- 50 g unt proaspăt
- 3 cepe
- 4 roşii
- 300 g orez
- şofran
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o cratiţă şi se călesc în el ceapa tăiată cât mai mărunt şi slănina tăiată cubuleţe mici.
Când începe să îşi schimbe culoarea se adaugă peştele, curăţat, dezosat, tăiat bucăţi potrivite.
Se prăjeşte bine, la foc mediu, pe ambele părţi. Peştele se scoate şi se pune undeva la cald.
In vasul în care a fost preparat se călesc roşiile tăiate cubuleţe, şofranul, piperul, boiaua şi sarea, adăugându-se şi foarte puţină apă. Se lasă la foc mic cam o jumătate de oră.
Se pun în sos bucăţile de peşte şi se lasă pe foc câteva clocote.
Pofta buna!