Peste cu orez si smantana

Printeaza

Peste cu orez si smantana din: orez  sare, file de somon, usturoi, ceapă verde, ulei, sos de soia, smântână, vin sec, mango, ulei de susan, coajă de lămâie.

Ingrediente:Peste cu orez si smantana

  • 250 g orez „Basmati“
  • sare
  • 500g file de somon
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 200 ml de smântână
  • 4 linguri vin sec
  • 1 conservă mango
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 linguriţă coajă de lămâie

Mod de preparare:

Orezul se fierbe în jumătate de litru apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală peştele, se şterge bine de apă şi se taie cuburi. Se toacă mărunt usturoiufşi ceapa verde.

Se căleşte usturoiul în ulei şi se adaugă peştele. Se lasă la prăjit, aproximativ un minut pe fiecare parte. Se adaugă ceapa verde şi se prăjesc puţin împreună.

Se scot. Se adaugă în tigaie sosul de soia, smântână şi vinul şi se lasă să fiarbă. Se adaugă conserva de mango şi se încălzeşte. Se adaugă peştele, ceapa, uleiul de susan şi coaja de lămâie şi se mai lăsă puţin pe foc. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.