Peste cu orez, sofran si boia

Printeaza

Peste cu orez, sofran si boia din: peşte, slănină, ceapa, roşii, orez, şofran, sare, piper, boia dulce.

Ingrediente:Peste cu orez si sofran

  • 1 kg peşte
  • 200 g slănină
  • 4 cepe
  • 6 roşii
  • 400 g orez
  • 1 linguriţă şofran
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

 

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată mărunt şi slănina tăiată cubuleţe se călesc în unţ topit într-o cratiţă. Când au început să îşi schimbe culoarea, se adaugă peştele dezosat, bine spălat, tăiat în bucăţi potrivite.

Se prăjeşte peştele pe ambele feţe, se scoate şi se lasă la cald. In sosul rămas în cratiţă se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, şofranul, sarea, piperul şi boiaua.

Se completează cu puţină apă caldă şi se lasă la foc moale aproximativ o jumătate de oră. Se adaugă bucăţile de peşte şi se lasă să fiarbă, tot la foc moale, sub capac, câteva clocote.

Se serveşte fierbinte cu garnitură de orez fiert.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pestele cu orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.