Peste pane cu cascaval si cimbru

Printeaza

Peste pane cu cascaval si cimbru din: fileuri mari de peşte alb (cod, merluciu, şalău), lămâie, oua, faina, pesmet, mălai, sare, piper negru, cimbru uscat, ulei.

Peste_pane_cu_cascaval_si_cimbru

Ingrediente:

  • 4 fileuri mari de peşte alb (cod, merluciu, şalău)
  • 1 lămâie
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri caşcaval ras
  • 1 lingură mălai
  • sare
  • piper negru măcinat
  • cimbru uscat mărunţit
  • 150 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Cureţi fileurile de pieliţe şi eventualele oase rămase, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie. Le tai în bucăţi potrivite şi le presari cu sare, piper şi cimbru uscat mărunţit.

Le acoperi cu folie şi le păstrezi astfel în frigider pentru 30 de minute. Amesteci într-un bol mălaiul, pesmetul şi caşcavalul ras. într-un alt bol, baţi ouăle cu sare şi piper după gust.

Treci bucăţile de peşte prin făină, apoi prin ou bătut şi, la sfârşit, prin amestecul cu pesmet. Le prăjeşti în baie de ulei încins, pe ambele părţi.

Aduci la masă fileurile calde, cu felii de lămâie şi le serveşti ca aperitiv cald sau cu o garnitură de salată verde şi orez, dacă le serveşti ca fel principal.

Peste pane cu cascaval si cimbru

Peste_pane_cu_cascaval_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.