Peşte pane cu legume
PrinteazaPeşte pane cu legume din: fileuri de peste, rosii, ciuperci, ardei iute, usturoi, pesmet, boia dulce, ulei, oua, otet balsamic, sare, piper, cimbru, ardei capia si conopida.
- 4 fileuri de peste
- 4 rosii
- 300 g ciuperci
- un ardei iute
- o capatana de usturoi
- 200 g pesmet
- o lingurita cu boia dulce
- 300 ml ulei
- doua oua
- doua linguri cu otet balsamic
- sare
- piper
- cimbru
- aredei capia
- conopida
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă pes¬metul cu boiaua dulce, sare, piper şi cimbru după gust. Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie bastonaşe mai groase. Se condimentează, se trec prin ou bătut, apoi prin pesmet, din nou prin ou şi iar prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins până devin aurii sau se aşază pe o tavă tapetată fcu hârtie de copt şi se coc în cuptorul încins până devin aurii. Se scot cu spumiera pe un platou, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Roşiile se spală, se taie felii potrivit de groase ş;i se aşază pe o tavă.
Se condimentează, se stropesc cu ulei de floarea-soarelui şi oţet balsamic, se presară cimbru, aardei iute şi felii de usturoi. La fel se procedează şi cu ciuperciile, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se servesc caldle alături de peştele pane, totul presărat cu cimbru proaspăt.
Se pot servi si cu un sos sau o salata din ardei copti sau cu piure de conopida.
Peşte pane cu legume
Pofta buna!