Peşte pane cu sos de mustar
PrinteazaPeşte pane cu sos de mustar
- 2 kg peşte
- 250 ml lapte
- 2 lămâi
- 5 ouă
- 200 g făină
- 150 ml ulei
- 100 g muştar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine, îl tai în bucăţi şi îl ţii circa 1 oră în lapte cu sare, piper şi zeama de la o lămâie.
Scoţi apoi bucăţile de peşte, le dai pe rând prin făină, apoi prin ou bătut şi le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. în acest timp, amesteci muştarul cu zeama lămâii rămase şi dai sosul la rece.
Aşezi peştele pane pe un platou cu garnitură de cartofi natur şi cu sosul de muştar. Ornezi cu felii de lămâie şi verdeaţă tocată.
Poftă bună!