Peşte pane cu sos de soia
PrinteazaPeşte pane cu sos de soia
- 4 fileuri de peşte
- două ouă
- 4 linguri de făină
- o lingură de mălai
- 4 andive
- 50 g capere
- 50 g fulgi de migdale
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- sos de soia
- boia iute
- pudră de nucşoară
- conopidă
- 50 ml lapte dulce
Preparare:
Fileurile de peşte se spală, se scurg die apă şi se condimentează. Ouăle se bat într-un castron cu laptele dulce, sarea şi piperul.
Făina se cerne, se amestecă bine cu mălaiul, un sfert de linguriţă de boia iute şi un vârf de cuţit de pudrră de nucşoară.
Se încinige ulei într-o cratiţă, se trec fileurile de peşte prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de făină şi condimente.
Se prăjesc până când capătă o culoare aurie, se scot cu o spumieră şi se pun pe un şervet absorbant. Intr-un castron se amestecă 75 ml sos de soia cu fulgii de migdale, caperele şi puţin piper.
Andivele se spală, se curăţă de cotoare şi se desfac frunză cu frunză. Se pun pe un platou lângă fileurile de peşte şi peste ele se toarnă amestecul din castron.
Peşte pane cu sos de soia
Pofta buna!
Imi place pestele pane. Eu il servesc cu sos de usturoi.