Peste pane cu sos picant
PrinteazaPeste pane cu sos picant din: peste, faina, oua, ulei, sare, lamaie, sosuri picante sau mustar.
- cam 1 kg peşte
- 3-4 linguri făină
- 2 ouă
- 2-3 linguri ulei
- sare
Opţional:
- lămâie
- sosuri picante sau muştar
Mod de preparare:
Peştele se pregăteşte şi se curăţă ca şi în cazul peştelui prăjit. In final, bucăţile de peşte se trec alternativ prin făină, ou bătut şi din nou prin făină. Se prăjesc apoi în baie de ulei fierbinte.
Se servesc calde, cu lămâie sau cu un sos picant sau rece, eventual cu muştar.
Cea mai potrivită garnitură este de cartofi fierţi (natur).
In acest mod poate fi preparat orice fel de peşte (de la cei mai pretenţioşi şi apreciaţi, ca: morun, nisetru, şalău, ştiucă şi păstrăv, calcan, până la cei mai comuni şi frecvent întâlniţi: crap, caras, plătică, atât proaspăt, cât şi congelat (peşte oceanic în special).
Ca principală variantă, menţionăm folosirea unui aluat de clătite prin care se trec bucăţile de peşte, înainte de a fi prăjite, în loc de trecerea alternativă prin făină – ou – făină. Rezultatul este practic asemănător, atâtea aspect, cât şi ca gust. Acest ultim mod de pregătire poate fi găsit în cărţile de bucate mai vechi, sub numele de „peşte în aluat”.
Pofta buna!