Peste pane cu sote de legume

Printeaza

Peste pane cu sote de legume

Peste pane cu sote de legume

Ingrediente:

  • 4 bucati file de salau sau pangasius
  • 3 oua
  • 20 g pesmet
  • 200 g mazare
  • 100 g de fasole verde
  • 400 g de cartofi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • ulei pentru prajit
  • 30 g unt
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie fileurile de peşte în jumătăţi astfel încât să pară ca nişte beţişoare. Se dau cu sare şi piper şi se trec prin pri­mul strat de pesmet.

Se trec bucăţile de peşte prin ou şi al doilea strat de pesmet şi se pun la prăjit în uleiul bine încins. Se prăjesc 5 minute pe o parte şi 5 pe cealaltă, până capătă culoarea arămie, apoi se scot din ulei şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.

Cartofii se curăţă şi se pun la fiert cu sare ca pentru piure. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se amestecă cu unt şi pătrunjel verde.

Celelalte legume, mazărea şi cu fasolea verde se fierb în apă şi după ce s-au fiert se perpelesc puţin în ulei.

Peştele pane se serveşte cald împreună cu soteul de legume ornate cu pătrunjel verde.

Peste pane cu sote de legume

Peste pane cu sote de legume .jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.