Peşte pane in crustă de mălai

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: malai, oua, rosii, ceapa rosie, usturoi, dovlecei, ardei gras, sare, piper, ulei, marar, mamaliga, paine.

Ingrediente:Peşte pane in crustă de mălai

  • 800 g fileuri de peşte
  • 200 g mălai
  • 3 ouă
  • 4 roşii
  • o ceapă roşie
  • un sfert de căpăţănă de usturoi
  • un dovlecel
  • doi ardei graşi
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • mărar
  • mămăligă
  • pâine de casă

Mod de preparare:

Roşiile se opăresc în apă clo­cotită, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ardeii graşi se spală, se taie cubuleţe şi se pun pe un platou. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun lângă ardei, împre­ună cu dovlecelul tăiat cubuleţe.

Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ustu­roiul, dovlecelul şi ardeii. Se călesc până se înmoaie, se adaugă roşiile, puţină apă, sare şi piper. Se fierb la foc mediu şi, când a scăzut sosul, se presară mărar tocat. Fileurile de peşte se spală se scurg de apă şi se condimentează.

Se trec prin ou bătut, prin mălai şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe şerveţele absorbante.

Peşte pane in crustă de mălai

Peşte pane in crustă de mălai

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.