Peşte pane in crustă de mălai
PrinteazaO reteta delicioasa de peste cu: malai, oua, rosii, ceapa rosie, usturoi, dovlecei, ardei gras, sare, piper, ulei, marar, mamaliga, paine.
- 800 g fileuri de peşte
- 200 g mălai
- 3 ouă
- 4 roşii
- o ceapă roşie
- un sfert de căpăţănă de usturoi
- un dovlecel
- doi ardei graşi
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- mămăligă
- pâine de casă
Mod de preparare:
Roşiile se opăresc în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Ardeii graşi se spală, se taie cubuleţe şi se pun pe un platou. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun lângă ardei, împreună cu dovlecelul tăiat cubuleţe.
Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, dovlecelul şi ardeii. Se călesc până se înmoaie, se adaugă roşiile, puţină apă, sare şi piper. Se fierb la foc mediu şi, când a scăzut sosul, se presară mărar tocat. Fileurile de peşte se spală se scurg de apă şi se condimentează.
Se trec prin ou bătut, prin mălai şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se aşază pe şerveţele absorbante.
Peşte pane in crustă de mălai
Pofta buna!