Peste pane la cuptor cu cartofi
PrinteazaPeste pane la cuptor cu cartofi din: cartofi, oua, file de peste, ulei, lapte, faina, boia, pesmet.
- 800 g cartofi
- 4 albusuri
- sare
- boia
- 600 g file de peste
- 20 ml ulei
- 130 ml lapte
- 60 g făină
- 70 g pesmet
- boia
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se taie felii egale, iar două albuşuri se bat cu boia şi sare.
Se trec cartofii prin albuşurile bătute, având grijă ca toţi să fie atinşi şi se aşază feliile una lângă alta în tava de copt tapetată cu hârtie. SejDun la cuptor în partea de jos a acestuia.
Se coc aşa 15 minute, se întorc si se mai coc 15 minute.
Pentru peşte, celelalte albuşuri se bat cu laptele şi, în alt vas, se pun făina, pesmetul, boiaua şi sarea.
Se trece peştele prin amestecul cu lapte şi apoi prin cel cu făină. Se înlătură surplusul, se aşază peştele într-o tavă de cuptor, se stropesc bucăţile cu ulei şi se dau la cuptor, în partea de sus.
Se coc 15 minute.
Se servesc cu sos, după gust.
Pofta buna!