Peşte pane cu salată de ardei
PrinteazaPeşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peste
- 100 g pesmet
- doua oua
- o lingura cu boia dulce
- o ceapa rosie
- o lingurita cu zahar tos
- o portocala
- 3 rosii
- 10 ardei capia
- 4 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel
- un dovlecel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă, se condimentează, se trec printr-un amestec de pesmet, ouă, sare, piper şi boia dulce.
Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se păstrează la cald.
Dovlecelul se spală, se taie felii foarte subţiri, se amestecă bine cu sare, piper, ulei şi puţin suc de portocală.
Ardeii capia se coc pe o tavă în cuptor, se curăţă de coajă şi seminţe.
Se taie fâşii, apoi cubuleţe şi se pun într-un bol împreună cu usturoiul pisat sau tocat mărunt, roşiile spălate şi tăiate cubuleţe.
Se presară zahărul tos, sare şi ‘ piper după gust, se toarnă sucul de la portocală şi trei linguri cu ulei.
Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se pune peste ingredientele din bol împreună cu pătrunjelul tocat, se amestecă şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Pestele se serveste impreuna cu salata de ardei si feliile de dovlecei crude.
Peşte pane cu salată de ardei
Pofta buna!