Peşte pane cu salată de ardei

Printeaza

Peşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste
  • 100 g pesmet
  • doua oua
  • o lingura cu boia dulce
  • o ceapa rosie
  • o lingurita cu zahar tos
  • o portocala
  • 3 rosii
  • 10 ardei capia
  • 4 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • un dovlecel
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă, se condimentează, se trec printr-un amestec de pesmet, ouă, sare, piper şi boia dulce.

Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant, apoi se păstrează la cald.

Dovlecelul se spală, se taie felii foarte subţiri, se amestecă bine cu sare, piper, ulei şi puţin suc de portocală.

Ardeii capia se coc pe o tavă în cuptor, se curăţă de coajă şi seminţe.

Se taie fâşii, apoi cubuleţe şi se pun într-un bol împreună cu usturoiul pisat sau tocat mărunt, roşiile spălate şi tăiate cubuleţe.

Se presară zahărul tos, sare şi ‘ piper după gust, se toarnă sucul de la portocală şi trei linguri cu ulei.

Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se pune peste ingredientele din bol împreună cu pătrunjelul tocat, se amestecă şi se introduc la rece pentru 30 de minute.

Pestele se serveste impreuna cu salata de ardei si feliile de dovlecei crude.

 

Peşte pane cu salată de ardei

Peste_pane_cu_salata_de_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.