Pește Copt cu Fenicul și Lămâie din: fileuri de peste, fenicul, lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi, sare, piper. Peștele copt cu fenicul și lămâie este o rețetă simplă, dar plină de savoare, care aduce pe farfurie gustul proaspăt al mării, aromele mediteraneene și prospețimea ingredientelor naturale. Acest fel de mâncare sănătos și delicios poate […]
Peste pane cu sos si lamaie
PrinteazaPeste pane cu sos si lamaie din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar tos, cimbru, maioneza, lapte, drojdie, zahar tos, faina, piper rosu, ulei de floarea soarelui, inele de caracatita, file de cod, creveti, lamaie.
pentru sosul de inmuiat:
- coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri zeama
- 1/2 lingurita zahar tos
- 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
- 6 lingri maioneza
pentru peste:
- 8 linguri lapte
- 7 g drojdie
- 1/2 lingurita zahar tos
- 125 g faina plus pentru presarat
- un praf de piper rosu
- 1-2 litri ulei de floarea soarelui
- 350 g amestec de peste sau fructe de mare: inele de cacaratica, file de cod, taiat fasii, creveti sau scoici
- sferturi de lamaie pentru servit
Mod de preparare:
Pnetru a prepara sosul, amestecă toate ingredientele şi pune sare şi piper.
Intr-o cană mare combină laptele, 3 linguri apă caldă, într-un bol amestecă drojdia, făina, piperul roşu şi adaugă treptat lichidul, amestecând pentru a obţine un aluai omogen.
Acoperă bolulcu prosop şi lasă să creasa la loc cald 45 min-1 oră, pâna când îşi dublează volumul.
Incinge uleiul – stratul trebuie să fie de circa 5-6 cm – până când un cub de pâine se rumeneşte în 30 sec
Presară peştele cu făina şi apoi înmoaie câteva bucăţi deodată în aluat.
Scurge excesul de aluat şi prăjeşte câteva minute, până când se rumenesc.
Scoate bucătile din vas cu ajutorul spumerei şi aşază-le pe platoul încălzit şi tapetat cu hârtie absorbantă; presară sare.
Serveşte imediat cu sosul de înmuat şi cu sferturi de lămâie.
Peste pane cu sos si lamaie
Pofta buna!
Pește Copt cu Fenicul și Lămâie
Pofta buna!