Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi
PrinteazaPeşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi din: sprot, oua, iaurt, lapte, apa minerala, cimbru, sare, piper, patrunjel, faina, ulei, usturoi, ulei, sare, maioneza, smantana, oregano.
- 1 kg sport proaspat
- 2 oua
- 1 ceasca iaurt
- 1 ceasca lapte
- 1 ceapa apa minerala
- cimbru
- sare
- piper
- 1/2 legatura patrunjel
- faina
- 200 ml ulei
pentru sos:
- 1 capatana mare de usturoi
- 50 ml ulei
- sare
- 3 linguri maioneza
- 3 linguri smantana
- oregano
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îi scoţi cu grijă şira, apoi îl speli bine. Baţi ouăle împreună cu laptele, iaurtul, apa minerală şi făină, până obţii o compoziţie omogenă, moale, asemănătoare cu aluatul pentru clătite.
O asezonezi după gust, cu piper, sare şi cimbru. Speli pătrunjelul, îl tai cât mai mărunt şi îl adaugi în compoziţie.
Dai peştele prin făină, apoi prin aluat şi îl prăjeşti în uleiul încins, la foc mediu. Scoţi bucăţile de peşte pe şervete absorbante.
Pentru sos, cureţi usturoiul, îl pisezi cu sare şi îl mixezi împreună cu uleiul, pe care îl torni treptat şi mixezi tot timpul.
Adaugi maioneza, smântână şi oregano. Serveşti şprotul cu sos de usturoi şi mămăliguţă.
Peşte pane, cu sos de maioneză cu usturoi
Pofta buna!
Bun pestele cu sos