Peste pane cu sos
PrinteazaPeste pane cu parmezan, faina, oua, suc de lamaie, coaja rasa de lamaie, busuioc, pesmet, fasole mange tout, varza rosie, ardei iute, sare, piper si cascaval afumat.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte
- 100 g parmezan
- 50 g făină
- două ouă
- 200 ml smântână
- suc de lămâie
- coajă rasă de lămâie
- busuioc
- 100 g pesmet
- 500 g fasole mange- tout
- varză roşie
- un ardei iute
- ulei
- sare
- piper
- caşcaval afumat
- o limetă
Mod de preparare:
Peste pane cu sos: Fileurile de peşte se trec pe rând prin amestecul de pesmet şi parmezan, ouă bătute şi apoi prin făina cu piper.
Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins până capătă o culoare aurie, se scot, se aşază pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald.
Smântână se amestecă într-un castron cu două linguri de suc, o lingură de coajă rasă de lămâie, busuiocul tocat, sarea şi piperul.
Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se taie fideluţă. Se amestecă bine cu sare, piper, suc de limetă şi se acoperă cu un capac.
Fasolea verde se fierbe în apă ^ cu sare şi se serveşte alături de fileurile de peşte, salata de varză roşie şi sosul de lămâie.
Parmezanul se poate inlocui cu cascaval afumat, dand un plus de gust fileurilor.
Poftă bună!