Peste pane aromat din: peste, oua, faina, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 2 ouă 4 linguri făină 100 g unt sare piper Mod de preparare: Se sărează şi se piperează peştele. In farfurii separate se pun făina şi ouăle bătute. Se trec bucăţile de peşte prin făină şi ou. Se […]
Peste pane stropit cu zeama de lamaie
PrinteazaPeste pane stropit cu zeama de lamaie din: peste, faina, lapte, ulei, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg peste (congelat sau proaspat)
- 3 linguri faina
- 200 ml lapte
- 1 lamaie
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală şi se porţionează şi se lasă o jumătate de oră în lapte dulce.
Apoi se dau bucăţile prin făină, astfel încât să fie acoperite uniform, după care se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei.
Se serveşte cald sau rece, stropit cu zeamă de lămâie.
Se poate orna cu feliuţe subţiri de lămâie sau de roşii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste pane cu bere blonda
Peste pane cu bere blonda din: peste, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita […]
Peste pane cu migdale
Peste pane cu migdale din: file de crap, faina, oua, bere, ulei, sare, piper, fulgi de migdale. Ingrediente: 1 kg file de crap 200 g făină 2 ouă 200 ml bere blondă 2 linguri ulei sare piper 400 ml ulei de porumb pentru prăjit fulgi de migdale o lamaie patrunjel Mod de preparare: Într-un vas […]
Peste pane cu sos picant
Peste pane cu sos picant din: peste, faina, oua, ulei, sare, lamaie, sosuri picante sau mustar. Ingrediente: cam 1 kg peşte 3-4 linguri făină 2 ouă 2-3 linguri ulei sare Opţional: lămâie sosuri picante sau muştar Mod de preparare: Peştele se pregăteşte şi se curăţă ca şi în cazul peştelui prăjit. In final, bucăţile […]
Pofta buna!