Peste pane cu zeama de lamaie si patrunjel
PrinteazaPeste pane cu zeama de lamaie si patrunjel din: file de peste, ou, apa minerala, faina, pesmet, ulei, patrunjel, sare, lamaie, piper.
- 2 rondele sau file de peste
- 1 ou
- 2 linguri de apa minerala
- 50 g faina
- 50 g pesmet
- 100 ml ulei
- patrunjel
- sare
- 1 lamaie
- piper
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl tamponezi cu un şerveţel absorbant pentru a elimina excesul de apă, apoi îl dai cu sare şi piper. Baţi bine oul cu puţină sare, piper, făină şi apă minerală.
Incingi o tigaie cu ulei. Dai fiecare bucată de peşte prin pesmet, apoi prin amestecul cu ou, îl scurgi şi îl pui la prăjit în uleiul încins.
Il laşi până se pătrunde bine şi capătă o culoare auriu-arămie. Serveşti cald, după gust, cu garnitură de cartofi na- tur şi stropit cu zeamă de lămâie şi pătrunjel verde.
Peste pane cu zeama de lamaie si patrunjel
Pofta buna!